Βιογραφικό

ΑρχικήΒιογραφικό
Ο Αντώνης Κερασνούδης είναι Ειδικός Νευρολόγος, πλήρως ειδικευθείς στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου St. Josef στο Bochum της Γερμανίας (Διευθυντής Prof. Dr. med. Ralf Gold). Φέρει το τίτλο του διδάκτορα (Dr. med.) Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ruhr-Βοchum της Γερμανίας, στο οποίο διατηρεί έως και σήμερα τη διδακτική και ερευνητική του δραστηριότητα σε φοιτητικό και κλινικό επίπεδο.

Με τον επαναπατρισμό του το Μάρτιο του 2014 δημιουργεί ιδιωτικό νευρολογικό ιατρείο στις Σέρρες καλύπτοντας όλό το φάσμα της διαγνωστικής και θεραπευτικής νευρολογίας. Την ίδια χρονική περίοδο σχεδιάζει και αναλαμβάνει την επιστημονική επιμέλεια των νεοσύστατων ιατρείων “Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και νευροανοσολογικών νοσημάτων” αλλά και “Νευροϋπερηχογραφίας” της Κλινικής “Άγιος Λουκάς” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Από το Μάιο του 2016 αναλαμβάνει την επιστημονική διεύθυνση του τμήματος νευροϋποερηχογραφίας της ιδιωτικής σχολής IBC και οργανώνει τα πρώτα οργανωμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops) στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Νοέμβριο του 2020 σχεδιάζει και παρουσιάζει σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Sonoskills την καινοτόμο σειρά διαδικτυακού σεμιναριακού υλικού “Αn ultrasound insight into the nervous system“, με στόχο τη διαδικτυακή διδασκαλία της νευρουπερηχογραφίας.
Ανάμεσα στις διεθνείς διακρίσεις του συγκαταλέγονται το 2014 το “Young Investigator Award” και το 2015 η ερευνητική υποτροφία (Research Scholarship) της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Κλινικής Νευροφυσιολογίας (IFCN), αναγνωρίζοντας τη διεθνή προσφορά του στην καθιέρωση της νευροϋπερηχογραφίας στην καθημερινή νευρολογική πρακτική. Είναι κάτοχος μετά από εξετάσεις των πτυχίων:

1) υπερηχογραφίας των αγγείων του τραχήλου και του εγκεφάλου (teaching level για triplex καρωτίδων, σπονδυλικών αρτηριών και φλεβών, καθώς και διακρανιακό υπερηχογράφημα) της Ευρωπαϊκής Υπερηχογραφικής Εταιρείας (European Society of Neurosonology and Cerebral Haemodynamics, ΕSNCH) αλλά και της Γερμανικής Nευροφυσιολογικής Εταιρείας (Deutsche Gesellschaft für klinische Neurophysiologie, DGKN)

2) υπερηχογραφίας του νευρομυϊκού συστήματος της Γερμανικής Nευροφυσιολογικής Εταιρείας (Deutsche Gesellschaft für klinische Neurophysiologie, DGKN),

3) ηλεκτρομυογραφίας και νευροφυσιολογικού ελέγχου (ταχύτητες αγωγής νεύρων) της Γερμανικής Νευροφυσιολογικής Εταιρείας (Deutsche Gesellschaft für klinische Neurophysiologie, DGKN).

Επιστημονικά άρθρα του δημοσιεύονται στα εγκυρότερα διεθνή περιοδικά νευρολογίας, μεταξύ των οποίων το Neurology, JAMA Neurology, Stroke, Muscle and Nerve, Neuromuscular Disorders, Journal of the Peripheral Nerve System. Παράλληλα, συνεργάζεται ως μέλος του επιστημονικού συμβουλίου (editorial board) με αγγλόφωνα ιατρικά περιοδικά (όπως το American Journal of Neuroscience κ.α.) και ως κριτής (reviewer) επιστημονικών δημοσιεύσεων με διάφορα αγγλόφωνα και γερμανικά περιοδικά (Νeurology, European

Journal of Neurology, Μuscle and Nerve, Clinical Neurophysiology, Journal of the Peripheral Nervous System).

Στο επιστημονικό, συγγραφικό του έργο συγκαταλέγoνται πέντε βιβλία γύρω από διαφορετικούς τομείς της κλινικής νευρολογίας (Nova Scientific Publications), όπως επίσης και βιβλία φιλοσοφικού και ποιητικού περιεχομένου (εκδόσεις Ενάλιος, 24 γράμματα και Περισπωμένη). Αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά ευρείας ύλης και κυκλοφορίας όπως το Meta Magazino.

image
https://kerasnoudis.gr/wp-content/themes/hazel/
https://kerasnoudis.gr/
#d8d8d8
style1
scroll
Loading posts...
/var/www/vhosts/kerasnoudis.gr/httpdocs/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
on
off
on